STOP BETAALD PARKEREN

Persbericht – Betaald Parkeren

PERSBERICHT

 Bewoners en organisaties: “Huidig voorstel betaald parkeren is nog steeds een nekslag”

 Rotterdam – 15 november 2023. Vandaag worden de plannen voor het betaald parkeren in het stadhuis besproken. Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders besloot vorig jaar om betaald parkeren in te voeren binnen de gehele ring van Rotterdam. Na noodsignalen van verenigingen, ondernemers, organisaties en boze reacties op bewonersavonden is een nieuw voorstel gemaakt. Ook dit leid tot veel ontevredenheid bij Rotterdammers en met name op Rotterdam-Zuid. De hoge extra kosten zijn een financiële strop en bedreigen hun voortbestaan.

Sundeep, een bewoner in Rotterdam-Zuid , heeft dit jaar meer dan 6.500 handtekeningen verzameld tegen het voorgestelde beleid en deze overhandigd aan wethouder Mobiliteit, Karremans. Hij benadrukt de zware financiële lasten die op gezinnen rusten en de gevolgen voor de levenskwaliteit in Rotterdam. Hij maakte op eigen initiatief een eigen app waarmee bewoners en organisaties de extra kosten kunnen uitrekenen Hij zegt: ” Voor de oppas, zwemles, voetbal en of ander sportactiviteit ben je straks parkeergeld kwijt. De kosten lopen enorm op zelfs met het nieuwe plan, reken het maar zelf uit via de website stopbetaaldparkeren.nl. Terwijl er geen parkeerprobleem is. Dit is allemaal geldklopperij!”.

Maatwerk

In reactie op de bezwaren heeft wethouder Karremans eerder dit jaar besloten om de invoering van betaald parkeren uit te stellen en te onderzoeken of uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor bepaalde groepen. Het college heeft begin oktober een nieuw plan gepresenteerd, waarin maatwerk wordt voorgesteld voor betaald parkeren. Afhankelijk van het gebied en de grootte van de instelling kunnen onder andere zorg- en onderwijsinstellingen maximaal acht extra vergunningen aanvragen voor €43,60 per maand. Dit gaat sommige bewoners honderden euro’s extra per jaar kosten en organisaties, zoals zorg- en onderwijsinstellingen en sportverenigingen met veel personeel of vrijwilligers tot duizenden euro’s extra per jaar.

Stephan Govers, van zorginstelling Profila Zorggroep in Zuid, deelt: “Dit zal ons nog steeds ongeveer €100.000 extra per jaar gaan kosten. De zorgbudgetten staan al onder grote druk. Dit kunnen we ons gewoon niet veroorloven. De kans is groot dat we zorgmedewerkers kwijtraken aan andere gemeenten.”

Cees Ultee, secretaris bij Sportclub Feyenoord, deelt: “Wij hebben meer dan 200 vrijwilligers waar wij afhankelijk van zijn. Met acht vergunningen zijn wij totaal niet geholpen. Veel mensen en organisaties hebben ingesproken en handtekeningen overhandigd. Deze wethouder Karremans heeft niemand van hen benaderd om mee te denken over een nieuw voorstel, waardoor er nu weer een wereldvreemd plan op tafel ligt.”

De PvdA Rotterdam voert al maanden actie tegen de plannen. Burgerraadslid Amy de Bruijn, namens de PvdA, verklaart: “Dit college beweert de problemen in Zuid te begrijpen, maar met deze plannen riskeren ondernemers en sportverenigingen misschien hun deuren te moeten sluiten. Ook wordt het voor zorgmedewerkers, waar we al zo zuinig op moeten zijn, minder aantrekkelijk om in Rotterdam te werken. Rotterdam-Zuid verdient dezelfde rijkheid aan voorzieningen als aan de noordzijde van de Maas.” De PvdA blijft bij hun standpunt: “Geen parkeerprobleem? Dan geen betaald parkeren!”

Protest

FNV Lokaal Rotterdam organiseert vandaag voor het stadhuis om 16:30 uur een protest tegen de plannen voor het betaald parkeren.

Vanavond worden de plannen in de commissie in het stadhuis besproken. Voorafgaand zijn er twaalf insprekers die hun onvrede met de raad zullen delen.

­­­­­­Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amy de Bruijn, (Burgerlid PvdA Rotterdam – Mobiliteit) 06-43271571.

1 gedachte over “Persbericht – Betaald Parkeren”

  1. Ik woon in nrabant als ik me moederoet opzoeken die nu aleen woont als ik blijf slapen als mantelzorger dat kan straks niet meer dan komt mijn moeder in rotterdam aleen te.staan en weet niet wat.de.gevolgen zijn met.vriendelijk groet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven